Днес в цветната ни рубрика Тайната градина“ нашият гост-автор Боряна Михайлова

...
Днес в цветната ни рубрика Тайната градина“ нашият гост-автор Боряна Михайлова
Коментари Харесай

4 съвета как да събудим пролетта у дома

Днес в цветната ни графа „ Тайната градина “ нашият гост-автор Боряна Михайлова от botanika.bg ни споделя по какъв начин да събудим растенията у дома и да посрещнем пролетта заедно с няколко елементарни съвета.

Ако растенията можеха да се разсънват, да протягат мързеливо листата си към слънцето и да се излежават преди новия сезон, щяха да го вършат през февруари! Дните стават по-дълги и това е сигнал за всички растения да се разсънят и да излязат от покой. 5 минути дневно са задоволителни да се порадвате на растенията си и да им помогнете да се приготвят за идната пролет.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да разсъните растенията у дома и да посрещнете дружно пролетта:

Почистете листата



Ще се изненадате какъв брой мърсотия събират листата през зимата. Премахнете праха от листата с влажна забрадка и ще помогнете на растенията да стартират да дишат и да фотосинтезират по-добре. Те ще ви се отблагодарят, като прочистят въздуха в жилището ви и го наситят с О2. Ситуация, от която всички печелят! Почиствайте кърпата сред обособените растения, с цел да не придвижите възможни вредители и заболявания. Моментът е подобаващ да разгледате под листата и към стеблото за вредители и заболявания. Ако откриете вредители, прочетете по какъв начин да се справите с тях.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР